Mobil LOGO 2

Through Humanium Metal deadly weapons can contribute to a better world

For English version scroll down, please.
Behöver ditt företag metallråvara? Kontakta IM!

Idag var jag inbjuden till IM av @Erik Edling och @Johan Lundberg som presenterade IM:s senaste prisbelönta sociala innovation Humanium – en metall gjord av nedsmälta illegala vapen från bland annat El Salvador. Metallen pulveriseras och säljs till företag som sedan producerar och säljer allt från klockor till hörlurar. Förtjänsten går till IM:s utvecklingsarbete i våldsdrabbade länder.
 
Varje minut skjuts en människa i världen till döds. Att vapenrelaterat våld är ett globalt problem som slår hårt mot utvecklings- och krigsdrabbade länder har länge varit uppenbart för IM och andra organisationer som arbetar med bistånd. Tänk att det går att vända utvecklingen till något positivt!

Metalltackan jag håller i min hand på bilden nedan är ganska tung och motsvarar ungefär en Kalashnikov. Läs mer>
-----------------------------------------------------------------
Does your company need metal raw material? Contact IM!

Today I was invited to IM by @Erik Edling and @Johan Lundberg who presented IM’s latest award-winning social innovation Humanium - a metal made from recycled illegal weapons from, among others, El Salvador. Working out a supply chain for the metal and making it ready for commercial production. Headphones for peace, a spoon to feed the hungry and contribute to less violence, a tealight of hope and a watch ticking for the future. The ideas on what to turn Humanium Metal into are many.
 
Every minute a person is shot and killed. Gun related violence is a global epidemic that hits developing and war-hit countries especially hard. This has long been self-evident to IM and other aid organizations. Now it's possible to turn this into something positive!

The metal bar I hold in my hand in the picture below is quite heavy and correspond to about one Kalashnikov. Read more>

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln